Hospodářské výsledky Annonce za rok 2015 – zvýšení tržeb nad 55 milionů Kč a provozní zisk téměř 10 milionů Kč

Praha 4. února – Inzertní web a noviny Annonce poprvé po deseti letech zvyšuje meziročně tržby. Podle předběžných výsledků včetně předfakturací na celkových 55,4 miliónů Kč. Základní ukazatel rentability firmy EBITDA (zisk/ztráta před odpisy, úroky a daněmi) se dostal téměř na 10 milionů Kč.

Zvyšujeme tržby z webu, vloni už na třetinu celkových příjmů. Letos porostou ještě rychleji, protože plánujeme několik nových služeb, které se odvíjejí právě od internetové Annonce,“ komentuje výsledky výkonná ředitelka firmy Lenka Černá.

Web Annonce aktivně používá zhruba 350 tisíc reálných uživatelů měsíčně. Denně si mohou vybírat zhruba z 210 tisíc inzerátů.

Loňským rokem skončila přeměna Annonce z novin na plnohodnotné inzertní médium, které umí výborně skloubit print i on-line služby. Firma je stabilní, se silným cash-flow. Letos nechceme být „jen“ nástěnkou plnou inzerátů. Chceme nabízet více služeb uživatelům, kteří na webu něco prodávají, či naopak kupují,“ plánuje výkonná ředitelka Annonce.

Podle Lenky Černé není monetizace internetu jen záležitostí uživatelsky vyladěného webu, ale stále více také schopností nabídnout inovativní služby a produkty, které dokáží jít naproti potřebám uživatelů webu. Annonce proto v roce 2016 spustí řadu novinek.

Následující obrázek ukazuje vývoj podílů tržeb z tištěné a internetové verze Annonce v roce 2015. V posledních měsících roku se zrychlovalo sbližování výnosů z printu a internetu.

Annonce byla řadu let „jen“ tradičním vydavatelstvím inzertních novin. Na internet jako by se zapomnělo. Výsledek? Když Lenka Černá v roce 2012 nastoupila do vedení firmy, nebylo ani na výplaty. V loňském roce se ale odrazila ode dna. A ve třetím kvartálu roku 2016 by měly příjmy z internetu dokonce poprvé překonat příjmy z tištěného vydání.

 

O Annonci

Annonce díky svým inzerátům spojuje nabídku s poptávkou a pomáhá tak lidem, zvířatům i věcem hledat užitek. Web Annonce navštíví zhruba 350 000 reálných uživatelů měsíčně, kteří mají k dispozici zhruba 210 000 inzerátů denně. Uživatelé mohou inzerovat zdarma ve většině rubrik jak na webu, tak v novinách. Web Annonce umožňuje inzeráty snadno a chytře zadávat i vyhledávat a je dostupný také v mobilních telefonech. Všechny inzeráty zároveň vycházejí také v tištěných novinách, které jsou čerstvě k dostání každé pondělí, středu, pátek a sobotu na 7 500 místech po celé republice. Nejvíce inzerátů nabízí Annonce v rubrikách Reality, Práce, Auto-moto a Seznamka.

Kontakt pro média:

Kateřina Zachová
E-mail: press@annonce.cz
Telefon: 604 662 367

Daniela Vinšová
E-mail: daniela.vinsova@taktiq.com
Telefon: 777 875 242

Zpět na seznam článků

UIG