Nemůžete si najít práci? Přijďte se s námi ve čtvrtek a v pátek poradit na veletrh Jobs Expo

10. března 2015

Právní a personální poradna a rady, jak správně odpovědět na pracovní inzeráty či jak se nejlépe připravit na pohovor. To vše vám Annonce brzy nabídne na mezinárodním veletrhu pracovních příležitostí Jobs Expo, který se koná 12. a 13. března na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Díky našim zkušenostem se navíc podílíme i na diskuzi ke stěžejnímu tématu veletrhu: zaměstnávání lidí nad 50 let. „Letos padesátníkům rádi zprostředkujeme užitečné rady, které by jim mohly pomoci v opětovném zapojení do pracovního procesu,“ vysvětluje ve stručnosti Petr Langer, specialista Annonce na segment práce.

Poradí odborníci, inspirují skuteční uchazeči

Ve čtvrtek 12. března proto bude na veletrhu od 13:30 probíhat panelová diskuze s odborníky z pracovního trhu a státních institucí, kteří se problematikou zaměstnávání lidí nad 50 let dlouhodobě zabývají. Přednášejícími budou Petr Langer z Annonce, Jan Karmazín z Úřadu práce ČR a odborník z České správy sociální zabezpečení a advokát Pavel Kropáček ze společnosti Kropáček LEGAL.

Diskuzi doplní i účastnice minulého ročníku veletrhu Ivana Skalská, která podobnou situaci loni řešila a díky Annonci si nové zaměstnání nakonec našla. Promluvit si s ní o jejích zkušenostech při hledání práce budete moci i po diskuzi, a to na stánku Annonce číslo 145. „Loni se spolupráce ve formě koučingu paní Skalské setkala s velkým ohlasem. I letos bych proto rád vybrané účastníky provedl krok po kroku procesem aktivního hledání práce tak, aby ani ve vyšším věku neztráceli zdravé sebevědomí,“ doplňuje Petr Langer.

Přestaňte vnímat vyšší věk jako nevýhodu!

Na stánku Annonce vám navíc ve čtvrtek i v pátek nabídneme jak personální, tak i právní poradenství. Našim hostem totiž bude právnička Mgr. Iva Pikalová z právní kanceláře Kropáček LEGAL, která například úspěšně zastupovala skupinu klientů, kteří si stěžovali na nezákonnou šikanu, takzvaný mobbing a bossing, ze strany zaměstnavatele na pracovišti.

Zájemci o personální poradenství se mohou obrátit na našeho specialistu Petra Langera, který rád uvítá i dotazy starších uchazečů o práci. „V první řadě je nutné přestat vnímat vyšší věk jako nevýhodu. Přináší s sebou totiž mnohé vlastnosti, které zaměstnavatelé vyžadují a vyhledávají, jako například spolehlivost, loajalitu, zkušenost či nadhled. Proto se na ně uchazeči o práci nesmějí bát upozornit,“ dodává Langer.

Těšíme se na vás na stánku číslo 145!

Program Annonce na veletrhu Jobs Expo:

  • 12. 3. od 13:30 do 14:30 (seminární místnost č. 251) – Panelová diskuze na téma zaměstnávání osob 50+
  • 13. 3. od 10:30 do 11:30 (seminární místnost č. 251) – přednáška na téma 10 nejčastějších chyb při odpovědích na pracovní inzeráty z Annonce a následně Modelový pohovor aneb čemu se vyvarovat a jak se připravit
  • 12. 3. a 13. 3. personální poradenství Petra Langera na stánku Annonce č. 145
  • 12. 3. a 13. 3. právní poradenství Mgr. Ivy Pikalové z kanceláře Kropáček LEGAL na stánku Annonce č. 145

     


comments powered by Disqus